این روزها با توجه به گسترش شبکه اینترنت و تغییر رویکردهای جهانی برای استفاده از این ابزار به‌عنوان بهترین راهکار جهت صرفه‌جویی و بهبود بسیاری از کارها، سرعت دسترسی به این شبکه در کنار پایداری آن، یکی از مهم‌ترین عوامل برای بررسی وضعیت کیفیت اینترنت در یک منطقه به حساب می‌آید.

soi-akamai-iran.jpg

بر اساس گزارشی که شرکت Akamai برای سه ماهه دوم سال ۲۰۱۲ منتشر کرده است، میانگین سرعت دسترسی به اینترنت در ایران ۹۴.۲۵ کیلوبایت بر ثانیه یا به‌طور دقیق‌تر، ۷۵۴ کیلوبیت بر ثانیه است.

این مجموعه که از سال ۲۰۰۷ به انتشار گزارشات مختلفی درباره میانگین سرعت اینترنت در کشورهای جهان و نیز میانگین اوج سرعت این شبکه در مناطق مختلف اقدام می‌کند، در آمار جدید خود، متوسط اوج سرعت اینترنت در ایران را ۵۱۸ کیلوبایت بر ثانیه اعلام کرده است.

soi-akamai-iran-2.jpg

طبق این گزارش، در صورتی که بخواهیم میانگین سرعت اینترنت ایران را با کشورهای همسایه آن مقایسه کنیم، به جز افغانستان (با میانگین سرعت اینترنت ۶۰ کیلوبایت بر ثانیه)، سایر کشورها دارای میانگین اینترنت پرسرعت‌تری هستند که در صدر آن‌ها، کشور ترکیه (با میانگین سرعت ۳۴۰ کیلوبایت و اوج سرعت ۱۷ مگابیت بر ثانیه) قرار گرفته است.

akamai-q2-2012.001.jpg

اما اگر بخواهیم از کشورهایی با اینترنت کم سرعت چشم پوشی کنیم و سراغ سریع‌ترین کشورها در زمینه سرعت اینترنت برویم، هنگ‌کنگ، کره جنوبی و ژاپن را می‌توانیم به‌عنوان کشورهایی با میانگین سریع‌ترین اینترنت در جهان حساب کنیم. هنگ‌کنگ با داشتن میانگین اوج سرعت اینترنت ۴۹.۲ مگابیت بر ثانیه، سریع‌ترین پهنای باند اینترنتی را دارد.نکته قابل توجه در این زمینه برای همه مناطق جهان این است که میانگین کلی سرعت اوج دسترسی به اینترنت در سه ماهه دوم ۲۰۱۲ نسبت به سه ماهه اول، دارای رشد مناسبی بوده است. سرویس Pingdom که به بررسی دقیق‌تر آمار ارائه شدهتوسط Akamai پرداخته است، می‌گوید میانگین سرعت اوج دسترسی اینترنت جهان در مقایسه با سه ماهه اول ۲۰۱۲ شاهد ۱۹ درصد رشد بوده است. این میزان در مقایسه با مدت زمان مشابه سال گذشته برای ۱۲۶ کشور سراسر دنیا، ۴۴ درصد افزایش سرعت را نشان می‌دهد.به‌طور کلی می‌توان پیش‌بینی کرد رشد سرعت دسترسی به اینترنت در جهان با توجه به روی کار آمدن شبکه‌های مخابراتی پر سرعتی نظیر 4G و گسترش دستگاه‌های موبایل، طی ماه‌های آینده رو به افزایش باشد. اما نکته قابل تامل در این میان این است که هرچند گستره دسترسی به اینترنت در مناطق مختلف ایران طی سال‌های گذشته افزیش پیدا کرده است ولی مشکل سرعت اینترنت، کماکان یکی از نکاتی است که کاربران زیادی را آزار می‌دهد.





تاريخ : سه شنبه 23 آبان 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |